Saç Ekimi

Saç Ekimi

Sağlıklı ve güzel saçlar gençlik gibi, çoğumuz tarafından hafife alınır - yani elden gidene kadar. Çoğu insan için saç ekimi, gençliğinde olduğu gibi dolgun ve hacimli saçlara kavuşmak - ya da en azından giden saçları geri kazanmaktır. Giden gençlik geri gelmez ama giden saçlarınızın yerine biz yenisini ekiyoruz!

Saç Ekimi Nedir?

Saç ekimi , saç köklerini vücudun bir kısmından 'verici bölge' olarak adlandırılan, 'alıcı bölge' olarak bilinen kel veya saçsız bir bölgeye taşıyan cerrahi bir tekniktir . Teknik, öncelikle erkek tipi kellik tedavisinde kullanılır . Bu minimal invaziv prosedürde, genetik olarak kelliğe dirençli (başın arkası gibi) saç köklerini içeren greftlerin, kel olan deriye ekilmesi işlemidir.

Saç ekimi ayrıca kirpik , kaş , sakal kılı, göğüs kılı, kasık kıllarını eski haline getirmek ve yüz germe ve önceki saç ekimi gibi kazalar veya ameliyatlardan kaynaklanan izleri doldurmak için de kullanılabilir.

Saç naklinde 1-4 saç hücresini barındıran saç kökleri gruplar halinde alınır. Böylece modern saç ekimi, orijinal saç yönelimini taklit ederek doğal bir görünüme kavuşabilir. 1-4 hücre içeren doğal saç köklerinin ileri tekniklerle alınıp grup olarak transfer edilmesine FUT yani foliküler ünite nakli adı verilir . Donör saçları iki farklı yolla alınabilir: şerit toplama ve foliküler ünite ekstraksiyonu (FUE).

Başka bir kişiden saç ekimi yapılabilir mi?
HAYIR - organ naklinin aksine - saç ekimi için kendi donörünüz sizsiniz. Başka birinden saç kökleri ve doku alırsanız, vücudunuz bunları bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaçlar olmadan reddeder.

Saç ekimi ihtiyacını ortaya çıkaran Sebepler Nedir?

  • Doğal kellik, Kellik, oldukça genç yaşta bile herkesi etkiler ve hem erkek hem de kadınlar arasında da görülür. Kellik veya ani saç dökülmesi şekilsiz ve rahatsız edici olabileceğinden, saç ekimi kelliği gidermek için en uygun çözüm sunar.
  • Vücudun herhangi bir kısmındaki seyrek olan yerleri dahada gür hale getirmek için kullanılır.
  • Kazalarda hasar gören kişilerde ortaya çıkan saç hasarı ve cilt yaralanmaları gibi durumlarda Saç ekimi, bu kişilerde saçların eski haline dönmesini mümkün kılar.
  • Estetik güzel bir görünüm açısından, kirpiklerinizin, kaşlarınızın veya çenenizdeki saç hacmini artırmak için kullanılabilir.
  • Saç ekimi öncesi alınacak önlemler nedir?

    Hastalar küçük miktarlarda da olsa alkol almaktan, ilaç almaktan, sigara içmekten, baharatlı yemekler tüketmekten ve yorucu faaliyetlerde bulunmaktan uzak durmalıdır.

    Tedavi sırasında hastalar tek kullanımlık giysiler giymeli ve işlem sırasında hareketsiz kalmalıdır.

    Saç ekimi sonrası bakım nasıl olmalı?

    Hassas alıcı bölge güneşten korunmalıdır. Saç ekimi sonrası Sigara içmeyin veya alkol, kafein veya aspirin tüketmeyin. Şampuanlama ve fırçalama gibi faaliyetler ameliyattan sonra on ila on beş gün arasında ara verilmelidir.

    İlk on gün içinde ekilen saçların bir kısmı, yer değiştirmeleriyle kaçınılmaz olarak travma geçirerek dökülebilir. Buna "şok kaybı" adı verilir. İki ila üç ay sonra taşınan foliküllerden yeni saçlar çıkmaya başlayacaktır. Hastanın saçları normal bir şekilde uzar ve sonraki altı ila dokuz ay boyunca kalınlaşmaya devam eder. Daha sonraki herhangi bir saç dökülmesi muhtemelen sadece tedavi edilmemiş alanlardan olacaktır. Bazı hastalar bu tür kaybı geciktirmek için ilaç kullanmayı seçerken, diğerleri bu olasılıkla başa çıkmak için sonraki bir nakil prosedürü planlar.

    Saç ekimi çeşitleri nelerdir?

  • Donör bölgeden alıcı bölgeye (yama) saç ekimi için farklı yöntemler mevcuttur. En gelişmiş saç ekim türü foliküler ünite ekstraksiyonudur (FUE) .
  • Not: İçeriklerde yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı değildir!